Robert Doornbos heeft gisteren op het Canadese Mont Tremblant zijn eerste Champ Car World Series race gewonnen. In een direct gevecht versloeg de Minardi Team USA coureur Sebastien Bourdais en Will Power, die naast hem op het podium stonden. Door zijn overwinning leidt Robert Doornbos nu samen met Bourdais het kampioenschap met 145 punten voor Will Power!

De race op Mont Tremblant stond bol van spektakel. Niet alleen de omloop van het circuit lijkt op dat van Doornbos’ favoriete circuit Spa-Francorchamps, ook de gelijkende weersomstandigheden zorgde dat Robert zich ‘als een vis in het water’ voelde. Op een afwisselend droge en natte baan was de Nederlander zijn tegenstanders vandaag de baas. Na vanmorgen al de snelste tijd in de warming-up te hebben gereden, was Doornbos ook in de race oppermachtig.

Doornbos’ overwinning is het eerste Nederlandse dagsucces in de Champ Car World Series na Arie Luyendijk in 1991 en de eerste overwinning van een debutant na Mario Dominguez in Australië 2002. Ook heeft Doornbos dit seizoen de meeste keren op het podium gestaan van alle rijders. Met vijf podiumfinishes uit zes races mag de debutant met recht trots zijn op een podiumpercentage van 83% dit jaar.

Een fantastisch gevoel! Na mijn vorige races hing een eerste overwinning al een beetje in de lucht, maar het voelt ongelooflijk goed om hier nu bovenop het podium te staan. Wat een race! Het was zeker niet gemakkelijk, maar het resultaat mag er 100% zijn. Complimenten aan het team en zeker naar mijn engineer Michael Cannon. Ik denk dat Sebastien Bourdais, Will Power en ik ons kunnen opmaken voor een spannend seizoen. Er volgen nog veel races en als debutant in een nieuw team hebben we nog veel te leren, maar ik denk dat we met deze overwinning als team nog gemotiveerder raken om maximaal te scoren in de komende races!

Na de race weigerde Sebastien Bourdais de Nederlander te feliciteren. De Fransman, die trouwens een jumpstart nam, beet zijn tanden stuk op de stugge verdediging van Doornbos. Volgens Bourdais hield Doornbos zich niet aan de sportieve code.

Ik liet de deur open en Robert ging me heel netjes voorbij. Ik hoopte dat hij hetzelfde ging doen voor mij wanneer ik sneller was maar dat deed hij niet. Daarom ben ik wat boos op hem.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter