Na het overweldigende succes van de Audi R10 TDi, die vorig jaar de 24 Uren van Le Mans won, zijn er meer en meer fabrikanten die serieus kijken naar de mogelijkheden die dieselmotoren bieden.

Dit jaar zal Peugeot in Le Mans ook in actie komen met een dieselaangedreven V10 prototype, een van de rijders die in de race in juni aan het stuur zal zitten is de Ferrari testrijder Marc Gene. De Spanjaard legde recentelijk de eerste meters af met de dieselende Franse bolide en toonde zich blij verrast over de snelheid, de acceleratie en het vermogen van de Peugeot 908.

Volgens Marc Gene zou ook diesel wel eens een goede brandstof voor de toekomst kunnen zijn om in de Formule1 te gaan gebruiken, al kijkt de FIA serieus naar andere brandstoftypes om te gaan toepassen. Max Mosley van de FIA heeft eerder al wereldkundig gemaakt dat hij kijkt naar de mogelijkheid van gebruik van biobrandstoffen in d Formule1, dit uiteraard om de milieubeweging de wind ut de zeilen te nemen en te zorgen dat de F1 zijn bestaansrecht niet zal verliezen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter