Volgens Ron Dennis gaf het resultaat van de GP van Frankrijk een vertekend beeld weer. De dubbelzege van Ferrari kwam er na een moeilijk weekend voor McLaren, het feit dat Fernando Alonso het eerste betrouwbaarheidsprobleem van het seizoen tegenkwam hielp ook niet echt vooruit.

We hebben Ferrari wat beter laten uitschijnen dan ze zijn. Ze hebben goed werk verricht en de wagen wat verbetert maar we hebben hen wat beter voor de dag laten komen. Hopelijk kunnen we dat volgend weekend in Silverstone bewijzen.

Het kwam er vooral op neer om de schade te beperken, in dat opzicht is het geweldig dat Kimi won en niet Massa. Daardoor verliest Lewis slechts een paar punten en is het gat tussen Massa en Fernando niet teveel gedicht.

Het probleem met de versnellingsbak zorgde voor enkele gefronste wenkbrauwen bij het team omdat het onderdeel al bijna drie jaar gebruikt wordt. De oorzaak is dus nog niet duidelijk, al denkt McLaren aan een fabricagefout.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *