Als we de Duitse krant Bild-Zeitung mogen geloven, zal Markus Winkelhock dit weekend zijn Formule 1-debuut maken. De 27-jarige Duitser is al sinds vorig seizoen testcoureur van Midland en later Spyker-Ferrari, en met de race op de Duitse Nürburgring voor de deur zou het wel eens Winkelhock kunnen worden. Het zou wel maar een éénmalig optreden worden, vanaf Hongarije zou de vaste vervanger van Christijan Albers, hoogstwaarschijnlijk Christian Klien, het zitje innemen. Teambaas Colin Kolles zou alvast Winkelhock kiezen voor dit weekend.

Manfred Winkelhock zal zo de tweede ‘zoon van’ worden die in de Formule 1 debuteerde de afgelopen twee jaar. Vader Manfred Winkelhock reed 47 Grand Prix’ in de jaren ’80 vooraleer hij om het leven kwam in een sportscar-race op het Canadese Mosport Park. Dat gebeurde in 1985, toen Markus amper vijf jaar oud was. Aan de Italiaanse website f1grandprix.it bevestigd Winkelhock het gerucht. Ik zou dit weekend kunnen racen, maar het zou ook maar alleen bij deze ene keer blijven. Voor een heel seizoen heb ik niet genoeg sponsorgeld. Vorig weekend racete hij nog mee met de DTM, bij het team van Colin Kolles, en Winkelhock bevestigde ook dat het Duits Touringcar-kampioenschap een serieuze optie is voor volgend seizoen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *