Volgens Autosport.com worden BMW.Sauber en Williams momenteel onderzocht door de stewards. Vertegenwoordigers van de beide teams moeten zich verantwoorden nadat hun wagens niet door de post-race inspectie geraakten. Alles zou draaien om de temperatuur van de benzinestalen.

De wagens eindigden op vier, vijf en zes, toevallig de plaatsen die Lewis Hamilton nodig heeft om alsnog het kampioenschap te winnen.

3 graden te koud

De temperatuur van de brandstof zou te laag zijn geweest. Volgens de reglementering mag die slechts 10 graden minder warm zijn dan de luchttemperatuur. Jo Bauer van de FIA gaf aan verschillende media de temperaturen vrij.

Robert Kubica’s brandstof lag 14, 13 en 13 graden lager. Nick Heidfeld 13 en 12, Nico Rosberg zat 13 en 12 graden te laag, Nakajima zat 12 graden onder de luchttemperatuur bij z’n eerste stop.

Herhaalt de geschiedenis zich?

In 1995 werden Michael Schumacher en David Coulthard ook uitgesloten omwille van hun brandstof. Nadat Benetton en Williams in beroep gingen kregen de rijders hun punten terug, enkel de teams keerden zonder punten weer naar huis.

Hier zou zo’n beslissing geen invloed hebben op het constructeurskampioenschap.

Update

• Williams en BMW Sauber worden dan toch niet bestraft.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter