Na de eerste testdag op het hernieuwde Spa-Francorchamps heeft iedere coureur zijn mening over het vernieuwd Spa-Francorchamps. Vorig jaar stond de Belgische Grand Prix niet op de kalender en heeft het circuit sindsdien een grondige renovatie ondergaan: De Bus Stop-chicane en La source zijn aangepast en de paddock, pitstraat en het laatste gedeelte van het circuit heraangelegd.

Autosport.com vroeg aan enkele rijders om hun mening te geven over de nieuwe baan en die zijn verdeeld. De nieuwe busstop-chicane blijkt een hele verbetering te zijn qua inhaalmogelijkheden.

De nieuwe, veel bredere chicane is zeker een verbetering en zorgt voor extra inhaalmogelijkheden, je hebt slechts één bocht en deze wordt wijder wanneer je het laatste rechte stuk opgaat. zegt Willams-coureur Nico Rosberg, die zich wel zorgen maakt over de nieuwe ingang van de pitstraat: Als je naar binnen komt en er staat iemand net achter de ingang stil, dan zou dit grote problemen kunnen opleveren.

Ook BMW-Sauber coureur Robert Kubica is niet tevreden over de onveilige pitstraat: De pitstraat is volledig blind. Als je de pitstraat in rijdt komt de muur wel erg dichtbij en het is veel te smal allemaal. Dat is het enige negatieve van alle aanpassingen.

Super Aguri-testrijder James Rossiter treedt zijn beide collega’s bij: De ingang is erg nauw, dus als iedereen daar tegelijk naar binnen rijdt kan dat voor grote problemen zorgen. Maar buiten de pits is het een stuk wijder en dat is positief. Je kan je fouten veroorloven en je hebt inhaalmogelijkheden.

Red Bull-rijder David Coulthard vindt het dan weer een sensatie om in Spa-Francorchamps te zijn: Het is een sensatie om hier te zijn. Ik heb hier gedurende mijn carrière alverschillende keren geracet, maar nog nooit heb ik hier kunnen testen. Mijn verloofde woont in Bussel en de race wordt in september verreden, het wordt dus zo goed als een thuisrace voor mij.

Vandaag en morgen wordt er verder getest op Spa-Francorchamps.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!