Renault-teambaas Flavio Briatore verwacht dat zijn team volgend jaar weer zal meevechten om de overwinningen en het kampioenschap. De wereldkampioen van de afgelopen twee jaar beleefd dit jaar een teleurstellend seizoen. De Franse renstal scoorde dit seizoen slechts één podiumplaats en staat pas derde in het constructeurskampioenschap.

Het is een teleurstellend jaar geweest, maar wel een goede leerervaring voor volgend seizoen. zei Briatore over het seizoen. Volgend jaar zullen we sterker voor de dag komen. Veel van de problemen die we dit jaar hadden zijn het gevolg van het seizoen 2006, toen zijn we tot het uiterste moeten gaan om het kampioenschap te winnen. Daardoor zijn we te laat begonnen met het ontwikkelen van de auto voor dit jaar en we hadden veel problemen met de aanpassing naar de Bridgestone-banden. Hierdoor begonnen we dit jaar met een achterstand die we dit jaar niet meer hebben kunnen inhalen.

Het heeft geen zin om nu al grote uitspraken te doen – vijf maanden voor de eerste race van 2008 – maar ik geen logische reden waarom wij volgend geen winnende wagen zouden kunnen hebben gaat de flamboyante teambaas verder.  We weten nu hoe we een auto moeten bouwen die goed bij onze banden past, vorig jaar wisten we dat nog niet. De windtunnelresultaten zien er ook veelbelovend uit en het team is daarnaast hetzelfde gebleven en we zijn echt niet vergeten hoe we een snelle wagen moeten bouwen. Ik heb dan ook een goed gevoel over volgend jaar en ik denk dat we terug kunnen klimmen naar onze normale positie.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *