Ross Brawn is er zeker van dat het Italiaanse team Ferrari ook zonder hem successen zal blijven boeken.

De Brit verlaat het team op het einde van de maand om meer tijd vrij te maken voor zijn familie. Mario Almondo wordt zijn opvolger.

Gedurende zijn verblijf bij Ferrari won het team zes maal de constructeurstitel en vijf maal de rijderstitel.

Brawn sprak zijn dankbaarheid tegenover het team uit en wenste hen veel succes toe tijdens zijn afwezigheid.

Ik wil Ferrari bedanken omdat ik deel heb mogen uitmaken van deze prachtige periode in de geschiedenis van het team, zei Brawn. Iedereen weet dat Ferrari een legende is, maar het belangrijkste is het team van mensen dat er werkt. Zij hebben hun taken ongeloofelijk professioneel, trouw, gemotiveerd en met volle passie uitgevoerd.

Het zijn allemaal prachtige mensen. We zijn al enige tijd bezig met de veranderingen binnen het team en ik ben opgetogen dat dat ik mijn verantwoordelijkheden mag doorschuiven naar mensen waarvan ik weet dat ze goed werk zullen leveren, misschien zelfs beter dan mij.

Ik heb veel vertrouwen in hen en ik ben er zeker van dat ze nog veel successen naar Maranello zullen brengen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter