Eindelijk! Dat moet Sebastian Bourdais gedacht hebben toen hij een telefoontje kreeg van Gerhard Berger om te komen testen voor de Scuderia Toro Rosso. De drievoudige Champ Car kampioen had de hoop om ooit eens door te breken naar de F1 al lang opgegeven.

BourdaisAlles gebeurde via mijn manager, Nicolas Todt, en het kwam eigenlijk uit het niets. Ik dacht dat ik nooit meer moest hopen om een F1 wagen uit te proberen en de volgende dag contacteerde hij me.

Het leuke is dat een aantal F1 managers zichzelf afvroegen hoe goed ik zou zijn maar STR is het eerste team die daar ook iets voor hebben ondernomen.

Voor Toro Rosso is de test een evaluatie. Zowel het team als Bourdais zelf maakten meteen duidelijk dat er geen plannen zijn om volgend jaar al met mekaar in zee te gaan. Maar wat daarna gebeurt…

Als STR tevreden is over mijn prestaties kan er misschien wel iets gebeuren in 2008 en anders dan zeggen ze me maar dat ik moet oprotten!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter