Michael Schumacher nam na de GP van Indianapolis de beslissing om een punt achter zijn carrière te zetten. Hij liet zijn beslissing ook meteen aan het team weten. Volgens de Duitser wist hij al heel lang dat Kimi Raikkonen naar Ferrari zou overkomen, maar het was de toekomst van Felipe Massa die een doorslaggevende rol speelde.

Ik wist al vrij lang wie me ging vervangen maar de toekomst van Felipe moest rond Indianapolis beslist worden. Het heeft geen zin om nog te blijven rondhangen en de toekomst van Felipe op het spel te zetten. Voor mij is hij een zeer getalenteerd rijder en een fantastische persoon.

Tijdens zijn laatste rondje op Monza bracht Schumacher ook zijn teamleden op de hoogte van zijn beslissing, wat volgde was een stroom van emoties.

De uitloopronde was enorm emotioneel. Ik was met mijn team aan het praten en liet iedereen weten wat ik had beslist, dat was misschien wel het meest emotionele moment samen met het podium. Toen besefte ik dat het mijn laatste keer zou zijn dat ik zo goed zou finishen voor zo’n publiek dat me zo veel gegeven heeft… Het was gewoon overweldigend.

Met de komst van Raikkonen en het verlengde verblijf van Massa heeft Ferrari volgens Schumacher de juiste keuzes gemaakt om even sterk als vandaag te blijven. Hij ziet de toekomst rooskleurig in, volgens de Duitser zal er geen herhaling van 2005 komen.

Ferrari bestond al voor mij en het zal erna ook nog bestaan. Ik denk dat Ferrari een zeer goede beslissing heeft genomen in verband met hun line-up zodat ze er zeker van zijn dat het succes kan worden verder gezet.

We hebben onze les geleerd en ik ben er zeker van dat ze volgend jaar een wagen zullen hebben die zeer competitief zal zijn.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter