Afgelopen weekend hebben Fernando Alonso, Jenson Button en Lewis Hamilton in Londen een prestigieuze Autosport Award gekregen. Aan het einde van elk raceseizoen worden prijzen toegekend aan rijders uit verschillende raceklassen door het magazine Autosport.

Fernando Alonso kreeg de belangrijkste award uitgereikt, de Renault-coureur werd verkozen tot International Racing Driver of the year, de beste internationale coureur. De Spanjaard die jaar zijn tweede wereldtitel pakte na een hevige titelstrijd met Michael Schumacher was niet aanwezig om zijn award in ontvangst te nemen.

Jenson Button werd verkozen tot beste Britse coureur van het jaar. De Honda-coureur behaalde dit jaar in Hongarije zijn eerste Grand Prix-zege.

Button: Je mag nooit het vertrouwen verliezen en je moet er voor de volle 100% voor gaan. Dat is dan ook wat we gedaan hebben. Op een dergelijke wijze mijn eerste overwinning pakken in de F1 was erg spectaculair en hopelijk was het de eerste van veel overwinningen.

Lewis Hamilton kreeg de prijs van Rookie of the year, de beste nieuwkomer in een raceklasse van 2006. De Brit kwam dit jaaer voor het eerst in de GP2 series won er meteen zijn eerste titel, volgend jaar maakt hij zijn debuut in de F1 bij McLaren.

Hamilton: GP2 was een fantastische raceklasse voor mij. Zonder de mogelijkheid om om de Formule 1-teams te laten zien wat ik kon doen, zou ik niet zijn waar ik nu ben. Formule 1 zal een nieuwe uitdaging worden.

Als laatste werd de Renault R26 gekroond tot beste bolide van 2006. De Franse renstal behaalde samen met Alonso zijn tweede opeenvolgende wereldtitel.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!