Wereldkampioen Fernando Alonso is verkozen tot directeur van de GPDA (Grand Prix Drivers’ Association). De Spanjaard zal Michael Schumacher vervangen, die na dit seizoen met pensioen gaat.

De GPDA had hier vrijdag een meeting over en kondigde het resultaat ervan officieel aan. Alonso zal nu directeur worden naast Mark Webber en Ralf Schumacher.

David Coulthard, die volgend jaar waarschijnlijk de oudste rijder in de paddock wordt, had eerder dit seizoen kritiek op de positie van Michael Schumacher als mede-voorzitter en heeft nu zijn tevredenheid uitgedrukt over het nieuws: Ik vind het een prachtig voorzittersteam. Ralf is in het verleden al heel actief geweest, vooral als lid, en hetzelfde geldt voor Mark.

Fernando heeft de laatste jaren veel zelfvertrouwen vergaard, en het is belangrijk om de huidige wereldkampioen daar te hebben, besloot Coulthard.

The GPDA is een niet-officiële vereniging die de rijders vertegenwoordigt als er dingen besproken moeten worden met de FIA, en komt vooral naar voren als het over veiligheid gaat.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter