Uit het niets kwam het nieuws dat Fernando Alonso vandaag voor het eerst test bij zijn nieuwe team. Het leek er heel de tijd op dat Renault hun goudhaantje nooit vroeger naar de concurrentie zouden laten vertrekken, maar in extremis en onder strikte geheimhouding was het deze morgen dan toch zo ver.

Met een totaal witte helm en in een overall zonder sponsors stapte de Spanjaard deze morgen in de MP4-21. Wat er tussen de teams is afgesproken is niet duidelijk, maar tot voor kort was Flavio Briatore duidelijk: Dit was onmogelijk. Zo dacht men er uiteindelijk ook over bij McLaren, tot vanmorgen dus.

Een andere vraag die zich nu opwerpt is: Gaat McLaren nu ook Kimi Raikkonen vroeger naar Maranello laten trekken? Niet dat er dit jaar nog getest wordt…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter