Fernando Alonso kijkt uit naar de Grand Prix van Europa, die komend weekend verreden wordt. De Spanjaard wil voor de Mercedes-medewerkers een goed resultaat neerzetten.

We hadden afgelopen week een goede test op het circuit van Spa. aldus Alonso. Het seizoen is erg competitief, dus is het erg belangrijk dat we hard blijven werken om elk deel van de wagen beter te laten presteren. Op de Nurburgring is dit zeker belangrijk, omdat het niet zo is dat een bepaald onderdeel de van de auto de doorslag geeft.

Net als op Silverstone zijn er enkele hobbels waar je voor moet uitkijken. Je moet agressief over de kerbstones gaan, om zo snel mogelijk te zijn. Inhalen is hier mogelijk, dankzij de aanpassingen van een paar jaar geleden, die een bijkomende kans hebben gecreëerd: het uitremmen in de Mercedes Arena. vervolgt de regerend wereldkampioen, die een goed resultaat wil neerzetten in de thuishaven van Mercedes.

Het wordt de eerste keer dat ik als McLaren-coureur ga racen voor de Meredes-medewerkers. Ik hoop al deze mensen een mooie race te kunnen bieden. De afgelopen twee jaar heb ik hier goed gepresteerd en dat hoop ik ook komend weekend te kunnen doen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!