Voor het eerst sinds lange tijd tijd wist Fernando Alonso, in de Britse Grand Prix, nog eens voor teamgenoot Lewis Hamilton te eindigen. De McLaren-coureur heeft er het volste vertrouwen in dat hij het gat met kampioenschapsleider Hamilton nog kan dichten. Na negen races heeft de Spanjaard een achterstand van twaalf punten op Hamilton.

Vroeg of laat zullen we het gat gedicht hebben, sinds Canada ben ik sneller dan hij. zei Alonso tegenover Autosport.com die zo zijn redenen heeft voor de races waarin hij niet voor Hamilton wist te finishen. Op Indianapolis was ik sneller, maar geraakte ik hem niet voorbij en in Magny-Cours had ik een probleem met de versnellingsbak. In Silverstone verliep de race eindelijk een keer zonder problemen en ik finishte meteen dertig seconden eerder voor Hamilton.

De komende races worden verreden op circuits die mij goed liggen, met name in Duitsland en Hongarije. vervolgt de regerend wereldkampioen. In die races wil ik voor Hamilton finishen en zo het gat naar hem te dichten. We mogen ook de Ferrari’s niet vergeten, aangezien zij alweer sneller waren. Als Felipe Massa dat probleem niet had bij de start, zou hij ook voor Hamilton geëindigd zijn.

Met gewone races zal ik het gat kunnen dicht rijden. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik op het podium een trapje hoger sta dan Hamilton. Het is dan ook goed dat de leider in het kampioenschap een tegenvaller heeft, en zeker hier in Engeland nadat hij op de pole stond.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *