Wereldkampioen Fernando Alonso werd afgelopen zondag gehuldigd in de Spaanse stad Oviedo. Meer dan 20.000 enthousiaste fans waren op het centrale plein ‘Plaza del Ayuntamiento’ bijeen gekomen om de wereldtitel van hun landgenoot te vieren.

Oviedo kleurde gisteren blauw en geel, niet alleen de kleuren van Renault, maar ook die van de Spaanse regio Asturië, waar Oviedo onder valt. Alonso verscheen rond de middag op het balkon van het stadhuis om zijn duizenden fans te begroeten en toe te spreken: Het is een geweldige eer om de stad zo te zien, met al die vlaggen en iedereen in de blauw en gele kleuren gekleed. Ik wil jullie enorm bedanken voor de steun die jullie me tijdens elke race hebben gegeven. Volgens mij heb ik de beste supporters van de wereld.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!