Fernando Alonso beleefde een moeilijk weekend in Canada, de McLaren-rijder ging meermaals in de fout en werd pas zevende, terwijl teamgenoot Hamilton de race domineerde en won. De Spanjaard heeft iets goed te maken en aast op revanche komende zondag in Indianapolis.

Canada was een zware en frustrerende race voor mij. zei Alonso, terugkijkend op de race in Montreal. Gelukkig heb ik toch nog enkele punten gescoord en sta ik hierdoor op een tweede plaats in het kampioenschap. Er is nog niets gewonnen en nog niets verloren.

Ik heb een goede wagen en kijk er dan ook naar uit om in Amerika te racen, hopelijk krijg ik daar geen safety car te zien. In het verleden heb ik hier niet echt goede resultaten geboekt, maar ik weet zeker dat ik mezelf dit jaar kan verbeteren.

Indianapolis is een circuit waar ik graag een keer wil winnen, het heeft veel historie en het is een erg beroemd circuit. Ik zou het geweldig vinden als ik deze trofee aan mijn collectie zou kunnen toevoegen. besluit de regerend wereldkampioen, die maar al te graag wil winnen op de Motor speedway.

Vorig jaar werd Alonso met Renault vijfde op de Brickyard.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!