Audi heeft opnieuw de 24uur van LeMans gewonnen. Het trio Biela-Pirro-Werner kwamen net als vorig jaar als eerste over de streep, gevolgd door de Peugeot nummer 8 met Sébastien Bourdais achter het stuur, zij eindigden op tien ronden van de Audi. Derde werd net als vorig jaar het team Pescarolo Sport van het trio Collard-Bouillon-Dumas. Twee uur voor het einde kende ook de Peugeot nummer 7 pech. De wagen van het trio Gené-Villeneuve-Minassian had last van wegvallende oliedruk en dus besloot men om de wagen terug te trekken.

In de LMP2-klasse kwamen amper twee van de elf wagens aan de finish. Binnie Motorsports won die klasse, overall stond hij op een achttiende plaats op 52 ronden van de winnende Audi. Zij hadden zestien ronden voorsprong op Barazi Epsilon, die algemeen 27ste eindigden.

In de GT1-klasse ging de zege naar de Aston Martin met nummer 009, van het trio Brabham-Rydell-Turner. In het algemeen klassement eindigden zij als vijfde, op 27 ronden van de winnaars. Zesde algemeen en tweede in de GT1-klasse was de Corvette van O’Connell-Magnussen-Fellows, op twee ronden gevolgd achterstand gevolgd door de Aston Martin van Bouchut-Gollin-Elgaard.

In de GT2-klasse ging de overwinning tenslotte naar het trio Narac-Lietz-Long. Zij hadden zes ronden voorsprong op Krohn-Jonsson-Braun, die op hun beurt vier ronden voor lagen op Nielsen-Simonsen-Ehret.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter