koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Nieuwe naam voor Force India bij launch

Force India zal de nieuwe naam van het team bekendmaken op de dag dat de auto zal worden onthuld, op 25 februari. Dat heeft Force India-COO Otmar Szafnauer laten weten in gesprek met Auto Motor und Sport.

Het een en ander heeft nog wel wat voeten in de aarde, want er moet toestemming worden verleend door de Formula One Commission.

Verder lijkt het erop dat FORCE -in hoofdletters- de nieuwe naam zal worden? Waarom we dat denken?

Het bedrijf FORCE FORMULA TEAM Ltd viel een redacteur van Autoblog.nl op. Het adres van het bedrijf wordt gegeven als Dadford Road, Buckingham Road, Silverstone, Silverstone, United Kingdom, NN12 8TJ en de directeur is ene Robert Fernley!

En dat is het adres en de teambaas van Force India!

Fernley is effectief de grote man bij –nu nog genaamd– Force India, aangezien Vijay Mallya zijn handen vol heeft aan een uitleveringsverzoek van India aan de UK.

Diens vaderlandsliefde is nu flink bekoeld en zijn plan om Indiase bedrijven te lokken als sponsor werkte geheel niet. Ook het belachelijke optreden van de belastingdienst van het land, aangaande aanslagen naar aanleiding van eerder gehouden Grands Prix, veegden India van de F1-kalender.

Maar niet alleen de Formula One Commission is een obstakel. Ook Bernie Ecclestone zou kunnen protesteren.

Medio jaren ’80 verscheen er namelijk een Amerikaans team aan de start, genaamd Beatrice-Haas. Het team wist geen successen te boeken, waarna Bernie Ecclestone de restanten van het team opkocht om er vervolgens niks meer mee te doen.

Waarom dit dan toch mogelijk relevant is? De officiële naam van Beatrice-Haas was Formula One Race Car Engineering (FORCE).

Naar verluidt heeft de oude Bernard de rechten nog. Doch lijkt het ons dat het niet tot een botsing komt, aangezien Ecclestone de naam c.q. afkorting FORCE niet heeft geregistreerd bij de Engelse KVK-registratie.

De presentatie is op 25 februari in Barcelona.Alles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.