Ferrari heeft de moeilijke Maleisische Grote Prijs nog maar net verteerd, maar verspild geen tijd en slaat opnieuw aan het testen.

Al sinds gisteren zijn de Scuderia actief op twee fronten: Luca Badoer test de F2005 in Mugello, terwijl Marc Gen� nog wat kilometers maakt met de aangepaste F2004 in Fiorano. De kans dat de F2005 debuteert in Bahrein is niet onbestaande.

Badoer legde al 85 ronden af. Michael Schumacher zal morgen het stuur overnemen. Het wordt tevens de eerste maal dat Schumacher met de nieuwe wagen zal rijden.

“Luca Badoer leerde me al veel over de nieuwe wagen, “ zei Michael Schumacher.  ” Ik kijk er naar uit om hem zelf te testen. De eerste maal is altijd spannend en leerrijk.  “

Marc Gen� testte eenzaam voor Bridgestone in Fiorano, en legde 173 ronden af. Vandaag kreeg Rubens Barrichello de kans om voor de eerste maal te rijden met de F2005.

De andere teams testen in Barcelona en Paul Ricard, maar komen pas vanaf donderdag in actie.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter