Niet alle piloten en media lijken opgetogen met het nieuwe kwalificatie systeem.
Waar vorig jaar de sessie verdeeld werd op vrijdag en zaterdag is dit nu allemaal op dezelfde dag. Op die manier duurde de kwalificaties vandaag bijna 2 uur.

Rubens Barrichello:

“Om eerlijk te zijn, het is niet nodig om snel te gaan in de eerste sessie. Ik zou veel liever op vrijdag dat eerste rondje rijden, dat stond me meer aan. Nu moest ik als eerste uit in de eerste sessie en was de baan erg stoffig, niet nodig dus om voluit te gaan. Ik kon mezelf ook niet volledig opladen om een snelle tijd neer te zetten.”

Montoya:

“Het is niet gemakkelijk om buiten te komen in de eerste sessie. Je zou te hard kunnen gaan, de wagen beschadigen en ineens 10 plaatsen naar achteren gestuurd worden. Het risico ligt op die manier veel te hoog. Als gevolg zie je veel piloten gewoon wat over de piste ‘cruisen’ in het eerste gedeelte.”

Jarno Trulli hield het kort:

“Dit nieuwe systeem is gewoon een grap!”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter