koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
‘Nieuw dieptepunt voor Ferrari op Monza’

De kwalificatie op zaterdag luidde een nieuw drama voor Ferrari in.

Charles Leclerc mag het morgen gaan proberen van P14, Sebastian Vettel haakte zelfs al af in de drukte in Q1, waarin hij niet verder kwam dan P17.

Wat een zootje., mopperde de Duitser dan ook die bezig is aan zijn laatste maanden bij de Italianen.

De zwakke kwalificatie van Vettel betekent dat voor het eerst sinds 1966 een Ferrari-coureur op Monza buiten de top 15 start.

Cijfers?

Ferrari wist met Charles Leclerc vorig seizoen nog poleposition te pakken op Monza met een tijd van 1.19.307.

Dit jaar komt de Monegask dit weekend niet eens in de buurt met een tijd van 1.20.273. Dat is bijna een seconde langzamer! Het afschaffen van de kwalificatiemodus helpt de Scuderia niet eens. Kan ook niet als de auto zo traag is.

Wat deed de concurrentie?

Ondertussen is ook Red Bull niet veel opgeschoten. Alexander Albon reed in 2019 én 2020 nagenoeg dezelfde tijd. 1.20.090, tegenover een 1.20.021 dit jaar. Verstappen reed vorig jaar geen tijd. De Nederlander zou sowieso achteraan starten vanwege een gridstraf voor een nieuwe spec4-motor.

Mercedes AMG F1 daartegen blijft doorstomen. Met een tijd van 1.18.887 is Hamilton vijf tienden sneller dan afgelopen seizoen (1.19.346).Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.