Ik woonde vroeger o.a. in Italie en als er dan een F1 race op de TV was, ging ik binnen zitten kijken, ook al was het het mooiste weer van de wereld. Dat werd mijn vrouw te gortig en hoewel zij niets van video’s moest hebben, heeft ze toen een videorecorder gekocht. Zo konden we dan zondags lekker naar buiten en dan kon ik ‘s avonds op mijn gemak de race bekijken.

Dat is zo uitgelopen op een hele kunde. Ik kijk bijna nooit meer live naar een F1 race, neem het netjes op en ‘s avonds kijk ik dan op mijn gemak. Kan nog eens een biertje gaan halen, of een glas wijn. Even naar het toilet, nog even dit en weet ik veel. Als iets erg spectaculair is, dan kan ik een gebeurtenis nog een paar keer overkijken. Als ik voor mijn werk weg moet, dan slaag ik erin om dagen lang geen kranten te bekijken, zelfs geen blik te werpen op een kiosk of zo. Als ik dan weer thuis ben, geniet ik weer van mijn F1 avondje.

De kinderen zijn al weer wat ouder en wie wil mag ook komen kijken, als ie maar zijn mond houdt.

Laatste race van vorig seizoen toch maar live bekeken, want het kampioenschap moest nog beslist worden en tenslotte stonden er maanden van geen races meer voor de boeg. Vroeg mijn bed uit om de Japanse race te zien. De moeite waard.

Stom genoeg dacht ik dus -overmand door ontwenningsverschijnselen- de eerste race van het nieuwe seizoen ook live te gaan bekijken. Laat mijn bed in en wekker op drie uur 30 gezet. Even rommelen om met mijn slaapdronken hoofd het goede kanaal te vinden. Grote pot thee gezet, want wijn en bier zo vroeg, dat doen we maar niet.

Zonde van mijn tijd ! Ik bedoel, natuurlijk heb ik er van genoten om de wagens weer van kiet te zien gaan en dat tegelijkertijd mee te kunnen maken, maar dat was ‘t ook zo’n beetje.

Wat schiet me nog te binnen ?:

-Berestart van Alonso. Montoya zat maar wat te rommelen.
-Dikke inhaalactie van Massa op R�ikk�nen.
-Later maakte Massa nog een spectaculaire 360 graden slip. Goeie wagenbeheersing hoor die jongen !
-Sato twee uitstapjes naast de baan.
-Ouderwets “wheelbanging” tussen Fisichella en Heidfeld. Heidfeld deed een uitstekende klus om de snellere Fisico toch nog lang achter zich te houden. Bam, bam, bam en eindelijke lukte het Fisico maar n�t om er langs te komen. Lang geleden dat er zo’n actie was.
-Nog een gedurfde inhaalmanoeuvre, van Montoya ten nadele van Button.
-Heifeld reed zo’n beetje de pitcrew ondersteboven bij Jordan.

Als mijn vrouw dit artikel leest zal ze waarschijnlijk stiekum de stekker uit mijn wekker trekken als ik weer vroeg wil opstaan.

Nog ��n keertje proberen dan, over twee weken ? Kwart voor acht ‘s ochtends voor Kuala Lumpur ? En als het dan weer een optocht wordt dan doe ik het �cht niet meer !!!
🙂

O ja, voor de taalfanaten onder ons:
-Barichello spreek je uit als “barritsjello” en niet “kello.” Op zijn Italiaans is dat weliswaar correct uitgesproken, maar Rubens is een Braziliaan en die zeggen nou eenmaal “tsjello.”
-Pantano heeft de klemtoon op de eerste lettergreep en niet op de tweede. Wist ik zelf ook niet tot ik dit weekend werd gecorrigeerd door meneer Kali. Kali die Giorgio nog kent uit de tijd dat ie al op veertienjarige leeftijd wereldkampioen karten werd…

“En ?” vroeg mijn vrouw toen ik om iets na zessen weer in bed klom. “De groeten van Schumacher” bromde ik tegen haar.

By peter