koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Nico Rosberg: “Straf was terecht” [video]


Oud-wereldkampioen Nico Rosberg kan zich juist wél vinden in de straf, waar de gehele autosportwereld zich verbaasde zich over de tijdstraf voor Sebastian Vettel in de Grand Prix van Canada.

Vettel was aan het schreeuwen: ‘er zit vuil op mijn banden. Ik had geen controle, waar moest ik dan heen. Ik had moeite om de wagen te controleren en ik kon Lewis Hamilton niet zien, vertelt Rosberg op zijn eigen YouTube-kanaal.

Oké. Prima. Maar Lewis zit daar wel. En de regels geven aan: als je van de baan gaat, moet je op een veilige manier terugkomen. Het is heel erg duidelijk dat het helaas een onveilige manier was om terug te komen op de baan. Dat is nou eenmaal de regel en dan is een straf verdiend. Absoluut een verdiende straf, legt Rosberg uit.

Tot slot fileerde Rosberg Vettel om wat zijn landgenoot naliet in zijn ogen:

Ik zou willen dat ik kon zeggen hoe geweldig Sebastian is, zoals ik wel deed na de kwalificatie, maar dat kan ik nu niet. Hij bleef maar klagen over de boordradio over een beslissing waarop hij geen invloed heeft. Hij kon zich beter focussen op het racen en proberen om een afstand te creëren van vijf seconden. Hij denkt altijd dat hij gelijk heeft en schuift de schuld op anderen af.Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.