koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Nagenieten: Double stack pitstop bij Mercedes

De Grand Prix van China ligt al een paar dagen achter ons. Maar het is nooit te vroeg (of te laat) om nog even na te genieten van de prachtige double stack pitstop die Mercedes uitvoerde. Het team haalde zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas in dezelfde ronde naar binnen om zo de tweede stops van Max Verstappen en Sebastian Vettel te coveren. Door het geringe gat tussen beide Mercedes coureurs kwamen ze perfect na elkaar binnen. Een fijn staaltje teamwork van de Duitsers.

Bottas verklaarde overigens na de race overwogen te hebben om de pit-call in de wind te slaan en te kijken of hij Hamilton met één stop zou kunnen verslaan. De double stack stop was namelijk de definitieve doodsteek voor zijn zegekansen. Ik heb het team gevraagd of ik niet beter later kon stoppen of de stop over te slaan. Het zou mijn enige kans zijn om de race alsnog te winnen. Nu ik de data heb gezien denk ik dat we het juiste hebben gedaan en zo de dubbelzege hebben veiliggesteld. Aldus Bottas na afloop van de race.

 

 Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.