koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Motor-update voor Red Bull in Frankrijk

Red Bull Racing neemt de volgende Grand Prix, op Paul Ricard, volgens mediaberichten een verbeterde versie van de Honda-V6 mee. Het is de derde motor van dit seizoen.

Red Bull en Honda kiezen dit seizoen voor een agressieve strategie, met gegarandeerde gridstraffen. Met de huidige hiërarchie rijdt Red Bull hoe dan ook in de subtop: of het met een ‘oude’ motor is, of met een vers exemplaar vanuit het achterveld.

Maar Red Bull was sowieso al van plan straffen te pakken, getuige een eerdere uitspraak van Helmut Marko in Motorsport-Magazin. De adviseur liet hierbij weten voor het einde van de Europese ronde (race 14, in Monza) al de vierde krachtbron van het seizoen te introduceren.

Tegelijkertijd kunnen we ons dan weer opmaken voor een enkele ‘Max Verstappen-starts’. Zoals de start van de GP van Rusland, waarin Max Verstappen vanuit het achterveld binnen een paar rondes weer op P6 reed.

Voor de GP van Frankrijk, op 23 juni, krijgt Red Bull een Spec C-Honda-motor. Dit meldt de Telegraaf, in een officieel onbevestigd bericht.

Naast verbeteringen aan het krachtbron, moeten ook de chassisbouwers van Red Bull flink aan de slag.

Het is geen geheim (meer) dat de RB15 veel minder scherp is dan haar voorgangster…Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.