Nadat Christijan Albers een stoeltje had geschuimd in de fabriek van Jordan vorige week maandag en dinsdag, mocht de 25-jarige coureur vandaag weer in een Formule 1 bolide stappen. Ditmaal gaf Christijan acte de presence bij Minardi F1, waar hij enkele jaren diverse testwerkzaamheden had verricht. Eergisteren kon Albers alvast wennen aan de snelheid van de auto.

Gisteren legde hij in zijn eendaagse test 20 ronden af voor het Italiaanse team uit Faenza, waarin racesimulaties als afstellingmogelijkheden werden getest. Met een tijd van 1:10.800 was hij de snelste van totaal negen rijders op dit 3.488 km lange circuit. Albers pakte met zijn tijd niet alleen de dagoverwinning, maar was tevens 0.4 seconde sneller dan de rest van alle coureurs.

Vanzelfsprekend is Christijan uiterst content met de gang van zaken.

�Allereerst wil ik Paul Stoddart bedanken voor deze test. Normaal gesproken rij ik in gesloten toerwagens en is het prettig om weer eens in een Formule 1 auto plaats te nemen. Om deze Formule 1 test vervolgens als snelste af te sluiten is absoluut bemoedigend. Gisteren nam ik plaats in de tweezitter en kon hierdoor extra kilometers maken voor de testsessie van vandaag. Tijdens deze eendaagse test moest ik in het begin eerst wennen door met links te remmen wat ik in een DTM-auto niet gewend ben. Gelukkig wist het team mijn auto in de ochtenduren prima af te stellen en had snel de gebruikelijke ground speed te pakken. Daarna heb ik mijn tijden continu weten te verbeteren. Ik hoop volgende week woensdag op het circuit van Jerez de la Frontera deze stijgende lijn voor het team van Jordan F1 te kunnen doortrekken!�

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter