De Hongaar Zsolt Baumgartner was vandaag de langzaamste coureur tijdens de kwalificatie. En toch start hij niet achteraan. Hij profiteerde namelijk van de pech van anderen, waaronder zijn teamgenoot, de Italiaan Gianmaria Bruni.
Baumgartner maakte bij het insturen van de eerste bocht in de eerste kwalificatie reeks een grote fout en verloor al direct veel tijd. Bruni reed ruim onder de tijd van zijn teamgenoot, maar in de tweede kwalificatie reeks sloeg het noodlot toe voor hem. Door hydraulische problemen kon Bruni niet van start gaan, wat resulteerde in een plek helemaal achteraan op de grid. Baumgartner mag met een tijd van 1:30.681 als 17e op de eerste bocht afgaan, ruim zes seconden langzamer dan Michael Schumacher.

Zsolt Baumgartner:

“Mijn eerste run verliep niet naar wens, ik was op zoek naar de limiet van de nieuwe banden en ik wilde kijken hoeveel grip er in de baan zit. In de paar minuten die er zaten tussen de twee sessies hebben we enkel veranderingen aan de wagen kunnen doen waardoor ik minder last had van overstuur. Ik denk dat het uiteindelijke resultaat niet slecht was, we hebben twee seconden goed gemaakt ten opzichte van de eerste run en we staan maar een halve seconde achter de Jordan. Over het algemeen ben ik dus tevreden, en, wat misschien nog wel belangrijker is, mijn engineer ook. Ik vind het zeer spijtig voor Gimmi dat hij niet kon rijden, maar ik hoop dat we beiden een goede race tegemoet gaan morgen. Misschien kunnen we met wat geluk zelfs punten scoren.”

Gianmaria Bruni:

“Het is zeer teleurstellend om mijn allereerste kwalificatie in de F1 zo te moeten eindigen. De eerste run was goed ondanks dat ik het wat voorzichtig aan deed omdat ik de baan wilde aanvoelen voor de tweede run. De tweede run zou beter geweest zijn, aangezien iedereen sneller was, maar toen ik de wagen in zijn eerste versnelling wilde zetten gebeurde er niks. Erg jammer, want de balans van het chassis was erg goed. Maar ja, het is nu eenmaal gebeurd en nu moeten we maar naar morgen gaan kijken.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter