Voor de tweede maal mocht Bas Leinders vrijdag aantreden om te testen met de Minardi. Er kwamen terug heel wat lovende reacties. Paul Stoddart: “Ik ben onder de indruk van Bas. Hij voert perfect uit wat we hem vragen, op geen foutje te betrappen!”

 

Bovendien viel het op dat de Limburger goed in het ritme van zijn teamgenoten zat, in tegenstelling tot twee weken geleden in Maleisi�. Bas Leinders:

“Toen we met een vergelijkbare configuratie reden, was ik sneller dan Baumgartner. Ik was zelfs sneller toen hij met minder benzine reed en dus lichter stond.”

 

Bas zei ook dat beide coureurs bij Minardi, dus Baumgartner en Bruni, gemakkelijk ‘te pakken’ zijn. Bij Minardi tevredenheid alom dus over de Belg, die zich heel nuchter van zijn taak kwijt en op zijn hoede is voor de gevreesde verkeersboetes in de Formule 1! Je moet namelijk weten dat Bruni gisteren 83 km/u reed in de pits in plaats van de toegestane 60 km/u. Dat kostte hem 6000 dollar!

Bron: HLN

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter