De eerste GP van dit seizoen was moeilijker dan verwacht voor Minardi. De vooruitgang die het kleine team deze winter had geboekt bleek niet genoeg om het gat met de andere teams te dichten.

Minardi’s weekend in Australie verliep niet al te gladjes. Bruni viel bij de tweede kwalificatie sessie uit door een probleem met oliedruk en beide wagens hadden mechanische problemen in de race.

Bruni’s debuut ging goed totdat verlies aan motorvermogen zijn race moeilijk maakte. De Italiaan moest lang in de pits blijven totdat de monteurs een oplossing hadden gevonden voor de problemen. Bruni haalde het tot aan de finish maar hij werd niet geklassificeerd omdat hij te weinig ronden had afgelegd.

“Ik genoot ervan een aantal coureurs in te kunnen halen die meer vermogen hadden dan ik. Ik ben ook tevreden dat ik de race t�ch heb uitgereden. Nu kijk ik uit naar Maleisie.”

Baumgartner’s race verliep nog slechter: in de zestiende ronde moest hij opgeven door een probleem aan zijn Cosworth motor.

Testrijder Bas Leinders heeft inmiddels eindelijk de verplichte FIA Superlicentie op zak, na een test van 315 km te hebben afgelegd op Fiorano. Bas kan nu vrijdagochtend het team aan waardevolle informatie helpen door in de derde wagen op het circuit te testen. Daardoor kan het team beter beslissen hoe de wagen moet worden afgesteld en welke banden er gebruikt moeten worden.

Hopelijk ligt er geen olie op de baan…(Sorry Bas, dat zal je nog een tijdje achtervolgen.)

Vorig jaar in Kuala Lumpur moest Juston Wilson zich in ronde 43 terugtrekken uit de race door hevige pijn veroorzaakt door een slecht passend HANS systeem. Justin was goed gestart en lag zelfs op de tiende plaats.

Teamgenoot Jos Verstappen was betrokken bij een botsing in de eerste ronde en moest een nieuwe achtervleugel halen. Jos kwam terug op de baan met een ronde achterstand en hij eindigde uiteindelijk als dertiende.

De extreme hitte en de nieuwe ��n motor regel zullen de wagens dit weekend duchtig aan de tand voelen. Laten we hopen dat Minardi de mechanische problemen van Australie op heeft kunnen lossen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter