Sinds enkele jaren heeft Sauber een speciale band met Ferrari, men kan Sauber bekijken als een klein testteam voor Ferrari.
Bij de Franse bandengigant, Michelin, zijn zich bewust van deze relatie en hebben ze dan ook de nodige achterdochtigheid ten opzichte van Sauber.

Sauber heeft namelijk beslist om in 2005 met Michelin banden te rijden.

Pierre Dupasquier:

“We zijn bewust van hun relatie. Op dit moment hebben we nog niet uitgemaakt welke vorm van technologie we zullen delen met Sauber.
Op het gebied van de banden zullen we hun de nodige support geven, maar op het gebied van ontwikkeling�

We zijn bereid alles te doen wat we moeten doen voor Sauber, maar terzelfder tijd, vanwege hun bevoorrechte met Ferrari, zullen we de situatie voorzichtig moeten evalueren.”

Er is nog steeds geen contract ondertekend tussen partijen, het enige wat ze hebben is een soort van �gentlemen� akkoord, maar Dupasquier zei wel dat het mogelijk zou zijn dat ze in het contract enkele clausules toevoegen.
E�n daarvan zou kunnen zijn dat Sauber geen priv� testen zal mogen doen met Ferrari.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter