koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Mercedes toont F1 W09 EQ Power+

Mercedes heeft vandaag op een regenachtig Silverstone haar nieuwe bolide voor dit jaar, de F1 W09 EQ Power+, getoond. Lewis Hamilton en Valterri Bottas hebben meteen na de presentatie hun eerste kilometers gemaakt. Beiden reden op een zogenaamde filmdag waarbij maximaal 100 kilometer mag worden gereden op afwijkende Pirelli banden.

Volgens Toto Wolff is de nieuwe bolide een verbetering van vorig jaar: We waren vorig jaar dominant, we pakten de meeste overwinningen en Pole Positions. Toch was de concurrentie vorig jaar op sommige circuits beter dan wij. Die zwakke punten hebben we aangepakt. De grootste verandering is natuurlijk de HALO. Ik ben er niet blij mee, geef mij een kettingzaag en ik haal dat ding er meteen af. Vanuit technisch oogpunt is het indrukwekkend dat het ding een bus kan weerstaan. Maar als Formule 1 vind ik dat we met wat beters moeten komen dan dit.

Mercedes heeft een nieuwe krachtbron gebouwd, de M09 EQ Power+. Naar verluidt overstijgen de Duitsers hiermee de 1000 paardenkrachten.

Lewis Hamilton en Valterri Bottas blijven beiden aan als coureurs. Hamilton wil voor zijn vijfde wereldtitel gaan: Ik rijdt alweer zes jaar voor Mercedes. Ongelijk hoe snel dat is gegaan. De samenwerking is natuurlijk als een droom. Onze relatie kan nog beter worden. Mercedes is al het beste team en we willen dit jaar nog beter worden. Het fundament is er al en nu zetten we de stenen op hun plek voor de komende jaren. Ik hoop er zolang mogelijk deel uit van te kunnen maken.
Alles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.