Het lijkt er op dat voormalige F1 coureurs nog altijd graag in de aandacht staan. Aangezien ze vaak gestopt zijn met racen zoeken ze een andere weg om aandacht te krijgen: opvallende uitspraken doen. Ook Allan McNish valt onder deze categorie.

McNish vind dat er veel te veel jonge coureurs in de Formule 1 zijn die betalen voor hun zitje. Als voorbeeld noemt hij Pantano, die hem een zitje bij Jordan afpakte met een bedrag van vijf miljoen dollar, en de beide Minardi coureurs Baumgartner en Bruni, samen goed voor maar liefst 14 miljoen dollar.

Deze coureurs zonder al te veel ervaring houden gevestigde namen buiten de Formule 1 omdat deze meestal geen geld hebben. McNish:

“Dat klopt gewoon niet. Als deze trend zich voortzet zal dat ten nadele zijn van de F1. Er moeten snel maatregelen genomen worden anders is het te laat.”

Misschien vergeet McNish voor het gemak even dat er zolang de F1 bestaat al betalende coureurs zijn. Waarschijnlijk doet het hem pijn dat hij niet meer in de F1 actief is omdat andere coureurs wel geld hadden, waardoor McNish buiten de boot viel.

 

“Nooit zal ik betalen om in een wagen plaats te mogen nemen, dat heb ik in het verleden ook nooit gedaan. Als je eenmaal zo aan de bak moeten komen, is het gedaan met je.”

Die uitspraak kan Verstappen mooi in zijn zak steken…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter