koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
McLaren in crisis, maar ontkent vertrek topman Ojjeh

Dat het niet goed gaat met McLaren is elke serieuze Formule 1-fan al duidelijk.

De auto werkt niet, ook na de afgedwongen overstap van Honda naar Renault.

Daardoor zijn er diverse koppen gerold in Woking, en het gerucht gaat dat topman en mede-eigenaar Mansour Ojjeh zijn positie zou (willen) opgeven.

De Britse krant The Independent meldde maandagavond het vertrek van de Saudische zakenman en aandeelhouder van het Britse team.

Dat concludeert de Engelse krant uit officiële stukken van het team.

Maar daarna volgde een hevige ontkenning vanuit het team.

Het bericht is compleet misleidend, zegt het team in een statement. De krant heeft ons vooraf niet naar dit nieuws gevraagd. Mansour Ojjeh is helemaal niet vertrokken, hij blijft directeur van de McLaren Group en blijft ook de op een grootste aandeelhouder.

Feit is wel dat de organisatie nu wordt “geherstructureerd”. Mogelijk zat de krant dat aan als een demotie voor Ojjeh, zo meent McLaren.

Eerder werden Tim Goss en Eric Boullier de deur gewezen.

Goss was maar liefst 28 jaar in dienst van McLaren en verantwoordelijk voor het chassis van de MCL33. Samen met Matt Morris (Chief Engineer) en Peter Prodromou (Chief Aero) vormde hij de draaischijf van het technische team van McLaren.

Boullier kwam over van Genii Lotus, maar gleed uit over een lading chocoladerepen. De Fransman werd aangesteld als vervanger van Whitmarsh door Ron Dennis, lag eigenlijk nooit goed in het team.

Daarnaast moet het team nog maar afwachten of kopman Alonso aanblijft. De Spanjaard kreeg zijn gewenste Renault-motor, maar het team blijft sukkelen met een onwillige auto.

McLaren is het op een na succesvolste team in de Formule 1 met in totaal twintig wereldtitels via onder meer Alain Prost en Ayrton Senna.

De laatste jaren is het team alleen maar afgegleden naar de laatste posities op de grid en weten de Britten de neerwaartse spiraal niet te stoppen.Alles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.