Waar velen voor vreesden met de komst van de one engine rule lijkt ook uit te komen: de teams proberen hun motoren te sparen en rijden maar een beperkt aantal rondjes. Een goed voorbeeld is het team van McLaren. In de eerste sessie reden beide coureurs maar vijf rondjes, in de tweede sessie zeventien ronden. Vooral de eerste sessie lijkt nu meer een verplichting te worden dan dat de tijd goed besteed wordt.
Aan het eind van de dag waren Coulthard en Raikkonen terug te vinden op een achtste en tiende plek. Net als de rest van het veld op grote afstand van de leidende Ferrari’s.

David Coulthard:

“Net als de meeste teams reden we maar een beperkt aantal ronden dankzij de nieuwe motoren regels. Toch hebben we ons programma kunnen afwerken, dat vooral gericht was op het kiezen van de juiste banden. Nu zullen we ons op morgen gaan concentreren, wanneer het echte werk gaat beginnen.”

Kimi Raikkonen:

“We hebben ons vooral gefocused op het vinden van de juiste banden voor dit weekend. Ik ben niet echt tevreden met de setup van de wagen op dit moment, we zullen er nog aan moeten werken en hopelijk zit er morgen verbetering in.”

Ron Dennis:

“Aangezien de resultaten van vandaag niet belangrijk zijn voor de grid of voor de startlijst in de kwalificatie, hebben teams gekozen voor verschillende strategie�n. De tijden van vandaag hebben dan ook geen betekenis. We hebben ons programma afgewerkt en we kijken uit naar de rest van het weekend.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter