David Coulthard wist slechts een tiende startplaats vast te leggen voor de GP van Bahrein van morgen. Kimi Raikkonen kwam na 1 rondje al binnen en zal helemaal achteraan moeten starten. De Fin verloor sowieso 10 plekken nadat zijn motor gisteren vervangen werd. Het team besliste om Raikkonen met een optimale racestrategie te laten rijden.

“We hebben gisteren mijn motor moeten vervangen, en we wisten dat het niet uitmaakte waar ik me kwalificeerde. Ik zou toch ergens achteraan moeten starten.” Zei Raikkonen achteraf. “We hebben ervoor gekozen om onze taktiek aan te passen en me te laten starten met veel brandstof en nieuwe banden. Hopelijk plukken we morgen de vruchten van deze keuze.”

David Coulthard vind dat zijn McLaren problemen heeft om de juiste snelheid te vinden, de nadruk bij hem ligt vooral op de betrouwbaarheid van de wagen.

“Het blijft een moeilijk weekend, we slagen er gewoon niet in om de wagen in ons voordeel te gebruiken. Buiten bochten 11 en 12 is het heel moeilijk om snelheid te maken.” Aldus de Schot. “Het plan voor morgen is vrij simpel: hopen op een goede start en dan uit de problemen blijven. Er zijn naar mijn gevoel te weinig inhaalmogelijkheden, maar we moeten afwachten…”

McLaren kiest dus voor de betrouwbaarheidskaart. Een rare keuze voor een team dat al 3 keer in evenveel weekends een motor verloor…

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter