Voor iedereen die van schrik van zijn stoel viel: nee, Mazzacane zal niet terugkeren in de Formule 1. Maar de kans zit er wel in dat hij komend seizoen zal uitkomen in de CART-series voor het team van oud Formule 1-kampioen Emerson Fittipaldi.

De Argentijn, die vooral uitblonk door zijn geringe snelheid, was een typische paydriver. Hij begon zijn carri�re bij Minardi in 2000 en werd in 2001 al na vier races aan de kant gezet bij Prost. Hij kon nooit echt imponeren, al zijn de enkele ronden dat hij Hakkinen achter zich wist te houden op Indianapolis 2000 bijna legendarisch.  Een jaar later werd hij nog in verband gebracht met het Phoenix team, dat de overblijfselen van het ter ziele gegane Prost had opgekocht. Maar het team mocht niet deelnemen aan de races en Gaston stond aan de kant. Sindsdien werd het stil rond de Argentijn, maar nu blijkt hij dus weer terug te keren op het voorfront.

Emerson Fittipaldi:

“Gaston Mazzacane is de grootste belofte uit Argentini� sinds Fangio en Reutemann. Het is zeer goed mogelijk dat hij komend seizoen uitkomt voor Fittipaldi Racing, het zou fantastisch zijn om met Gaston samen te werken. Ik weet dat er miljoenen race fans zijn in Argentini�, daarom denk ik dat het geweld zou zijn voor Champ Car om hem hier in de series te hebben. 2004 wordt een geweldig seizoen.”

Komende week hopen beide partijen een overeenkomst te bereiken. Blijkbaar zit Fittipaldi om geld verlegen, of hij moet iets in Gaston zien wat wij allemaal gemist hebben. De eerste race in CART zal verreden worden op 18 april, op het stratencircuit van Long Beach.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter