koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Max Verstappen: ‘Auto voelt onverwachts goed aan’

Vanwege de hoge gemiddelde snelheid op het omloop van Monza, wordt Ferrari de grootste kansen op een poleposition en de overwinning toegedicht.

De overwinningen van Mercedes en Red Bull ten spijt, hebben de Italianen (op papier) nog altijd de snelste auto. En met de nieuwste krachtbron zou Ferrari best wel eens een grotere afstand kunnen nemen ten opzichte van Mercedes.

Voor Red Bull geldt de tegenovergestelde. Honda is nog driftig bezig qua ontwikkeling en Red Bull zelf moet nog de nodige fouten en foutjes in het ontwerp van de RB15 wegpoetsen.

Toch wist Max Verstappen op Monza binnen een seconde van Charles Leclerc te blijven in de VT2.

We lijken vrij competitief op een circuit waar we doorgaans veel topsnelheid missen en het weggedrag van de auto was goed. En ik ben blij dat de nieuwe motor een stap vooruit is, zo mocht de verzamelde pers optekenen.

Hoewel Verstappen achteraan moet starten vanwege de nieuwe spec-4 motor, is het nog afwachten hoeveel coureurs er nog meer gridstraffen krijgen. Dat zou een mooie opsteker zijn voor zondag.

Over zondag gesproken. Max hoopt op regen, want dat elimineert de enorme power van Ferrari en Mercedes enigszins.

Op een droge baan zijn we oké, maar in de regen ben ik sneller. En als je achteraan start, ga je altijd voor regen., aldus de jonge Nederlander.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.