Mark Smith is met onmiddellijke ingang aangesteld als technisch directeur bij Jordan. Het is voor Smith een terugkeer naar het oude nest. Hij was bij Jordan werkzaam sinds hun intrede in de Formule 1 in 1991 tot 2001. Toen verkastte hij naar Benetton (Renault).

Smith was ondermeer verantwoordelijk voor de wagens waarmee het team in 1998 een dubbelzege in Spa boekte, en in 1999 derde in het WK eindigde.

De terugkeer van Smith zorgt voor grote vreugde bij Jordan, en niet in de eerste plaats bij Eddie Jordan himself.

Eddie Jordan:

“Ik ben zo blij dat Mark terug is bij Jordan. Hij was verantwoordelijk voor onze meest sucesvolle wagens en ook bij Renault was hij naar mijn mening verantwoordelijk voor hun successen.

Dit, samen met de Toyota motoren geeft ons alle redenen om optimistisch te zijn over onze kansen volgend seizoen.  “

Mark Smith:

” Ik keer naar Jordan terug om 2 redenen. Ten eerste is er de uitdaging om met het team terug naar de top te gaan. Dit zal niet makkelijk zijn, en ook niet voor direct zijn, maar dat is net de uitdaging. Ten tweede heeft dit team een speciale betekenis voor me. Ik kijk er naar uit om een rol te spelen in wat ik de volgende generatie Jordan wagens noem.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter