Formule 1 brengt een hele hoop stresserende factoren in het leven van de piloten. Naast de hoge G-krachten die ze moeten weerstaan op het circuit is er ook het intensieve reisprogramma �n de klimaatveranderingen die ze moeten verduren.
In Maleisi� zal vooral die laatste een factor zijn die de rijders, en teamleden, zullen be�nvloeden en op de proef stellen nog voordat er ��n meter gereden is.

Mark Arnall, de persoonlijke trainer en therapeut van Kimi Raikkonen legt uit hoe belangrijk het is en hoe Kimi zich voorbereid op deze race:

“Psychisch is Maleisi� een hele moeilijke race. Hier staan de rijders bloot aan een ongelooflijke hitte en vochtigheid die ervoor kan zorgen dat ze tot 3,5 a 4 liter vocht verliezen.
De rijders werken in een cockpit waarin het tot meer dan 50�C kan worden, een situatie waarin dehydratatie een impact zal hebben op het prestatie- en concentratieniveau. Hoe meer een rijder voorbereid is, hoe beter zijn lichaam aan deze factoren kan weerstaan en mee omgaan. Hierom hebben Kimi en David wat tijd doorgebracht in Thailand als voorbereiding op de race. Het lichaam heeft ongeveer 10 dagen nodig om gewoon te worden aan de hitte. Met als belangrijkste de eerste drie a vier dagen, deze zijn het belangrijkste.
We zorgen dan dat het lichaam extra hoeveelheden vloeistoffen binnenkrijgt om te vervangen wat verloren is gegaan tijdens zweten.
We letten vooral op de vloeistofhoeveelheden en het type vloeistof welke we gebruiken. Want in deze omgeving “gewoon” water drinken kan je nog extra doen dehydrateren… !”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter