Mexico lijkt in trek te zijn in de Formule 1-wereld. Eerder dit seizoen werd er bekend gemaakt dat de Mexicaanse stad Cancun plannen heeft om een circuit te bouwen. Meer nog, de regering zou al een contract hebben met opperhoofd Bernie Ecclestone. Gisteren kwam het gerucht de kop opsteken dat Mario Dominguez wel eens een zitje zou kunnen bemachtigen bij Midland F1 in 2006. De 29-jarige Mexicaan werd vorig seizoen vijfde in het CART-kampioenschap in de Verenigde Staten op 125 punten van de winnaar, Sebastien Bourdais. In drie jaar Champ Car wist hij tien podiumplaatsen te vieren, waarvan tweemaal op het hoogste schavotje. Voor 2005 staat hij nog onder contract bij het hernoemde HVM-team in USA, maar voor 2006 is hij een vrij coureur. En daar zou zowel hij als Midland F1 gebruik van maken om hun debuut te maken in de koningsklasse van de autosport.

Afgelopen dinsdag zou Dominguez, samen met zijn manager Henri Luzet en ontwerper Gary Anderson, de fabriek van Dallara (de chassisbouwer van Midland F1) bezocht hebben. De gesprekken zouden vooral zijn gegaan rond een eventueel contract, dat Dominguez al mee aan de opbouw van het team zou beginnen en de eerste tests afleggen in de zomer van 2005, om uiteindelijk de races te rijden in 2006. Iets gelijkaardigs dat Toyota drie jaar geleden deed met Panis en McNish, met andere woorden. Ook zou Midland F1 de Ferrarimotoren willen gebruiken, die ook Sauber ter beschikking heeft.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter