koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Maldonado niet aan de start in 2016

Pastor Maldonado zal in 2016 niet voor het Renault team racen. Dat maakte de Venezolaanse coureur maandag bekend via Twitter.

Het gerucht ging al een tijdje rond, en is nu officieel bevestigd door Maldonado zelf. Hij zal in 2016 niet op de grid staan. Reden van Maldonado’s afhaken is zijn sponsor PDVSA. Het bedrijf met Venezolaanse staatssteun was te laat met het overmaken van de miljoenen en zodoende is Renault genoodzaakt om voor een andere coureur te kiezen. Vandaag moet ik bekendmaken dat ik niet op de grid sta in 2016. Bedankt voor alle berichten, steun, passie en bezorgdheid omtrent mijn toekomst. Aldus Maldonado in een statement.

De GP2 kampioen van 2010, Pastor Maldonado, maakte in 2011 zijn Formule 1 debuut voor Williams en scoorde in dat seizoen slechts één punt. Door de jaren heen kwam hij te boek te staan als een paydriver met veel rauwe snelheid, maar ook vooral als coureur die daar niet altijd even goed mee om kon gaan. Over zijn carrière schreef hij regelmatig één van zijn bolides onnodig af.

Het hoogtepunt uit de Formule 1 carrière van Maldonado kwam in 2012. In Spanje won hij zeer verrassend zijn eerste en enige Grand Prix door Fernando Alonso te verslaan. Het is tot op heden de laatste zege van het Williams team. Ook in 2013 komt Maldonado in actie voor Williams, maar het werd een dramatisch seizoen met slechts één punt als resultaat.

In 2014 maakt Maldonado met zijn miljoenen de overstap naar Lotus. In Bahrein beleeft hij één van zijn dieptepunten door bij het uitrijden van de pits op klunzige manier Esteban Gutierrez ondersteboven te rijden Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten behaalt hij zijn eerste en enige punt van dat seizoen. Maldonado’s voorlopig laatste seizoen wordt afgesloten met zeventwintig punten dankzij zes wedstrijden die hij in de top tien finisht.

De vervanger van Maldonado bij Renault zal hoogstwaarschijnlijk Kevin Magnussen worden. Magnussen reed in 2014 voor McLaren, maar werd in 2015 door de komst van Fernando Alonso gedegradeerd tot reservecoureur. Eind 2015 vertrok Magnussen bij McLaren.Alles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.