koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Magnussen lost Grosjean af als kopman?

Of je hem nu haat vanwege zijn bruuske houding op de baan, bij Haas F1 zijn ze maar wat blij met de agressieve Deen.

Het is niet moeilijk om te zien waarom McLaren de jonge Deen ooit oppikte als talent. Waar Magnussen vorig jaar nog wel op gelijk niveau zat met Grosjean, draagt de Deen nu zelf de Amerikaanse renstal.

Ook in Spanje was Magnussen weer op dreef.

Uiteindelijk scoorde Kevin een P6 omdat Kimi Raikkonen uitviel. Met deze zesde plek behaalde hij toch weer acht kostbare punten voor het team van Haas.

Grosjean
Hoe anders is het voor teamgenoot Romain Grosjean.

Het hele weekend reed de Haas-coureur al naast de baan, maar zijn spin tijdens de openingsronde was toch echt een eigen en vooral verkeerde inschatting.

Romain probeerde zijn wagen te redden door vol op het gas te gaan, maar juist daardoor draaide hij het circuit op waarna hij Hulkenberg en Gasly ook uitschakelde.

Het past niet in het beeld van een ervaren coureur, die bovendien is aangetrokken om het team te helpen met de ontwikkeling van de auto.

Bescherming
Steiner was eerder in Bakoe zeer kritisch, maar hield in Spanje zijn Franse werknemer het hand boven het hoofd.

Misschien had hij wel vijf coureurs uitgeschakeld als hij had besloten om van het gas te gaan. We weten het simpelweg niet. Je zit nooit echt in een goede situatie als je midden op de baan spint. Voor mij is het daarom gewoon een startincident, zo luidde de conclusie van Steiner.

Maar het blijft de vraag hoelang Steiner Grosjean blijft verdedigen. Romain lag al eerder onder vuur, en werd kreeg de bijnaam ‘first lap nutcase’ van Mark Webber. Ook Ricciardo heeft te stellen gehad met de Fransman, maar daarna herstelde Grosjean zich en boekte hij verschillende goede resultaten.

Toekomst
Dat zorgde voor een contract bij Haas F1, maar sinds het begin van dit seizoen lukt het Romain Grosjean maar niet om punten te scoren.

En dat terwijl men hard heeft gewerkt aan het verbeteren van de auto. Zelfs de remmen -vorig jaar een ramp- zijn geen issue meer.

Romain moet vanaf Monaco voor resultaten zorgen of hij gaat richting de exit van de sport. Vervelend genoeg heeft hij juist daar een gridstraf ontvangen, maar dat zal de staf van Haas weinig boeien.

Genoeg talent dat staat te trappelen om het stoeltje over te nemen. Antonio Giovinazzi bijvoorbeeld.

Ferrari-protegé Giovinazzi mocht vorig jaar zeven vrije trainingen voor Haas F1 rijden, dus het team kent hem al.Alles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.