koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Longtransplantatie voor Niki Lauda

Niki Lauda heeft in een ziekenhuis in Wenen een longtransplantatie ondergaan.

Volgens de Oostenrijkse zender ORF was de operatie succesvol. Toch zou de situatie van de drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 nog altijd ernstig zijn.

De 69-jarige Lauda lag al bijna twee weken in het ziekenhuis, aanvankelijk wegens griepverschijnselen die steeds erger werden. Daardoor moest de Voorzitter van AMG Mercedes F1 de grand prixs van zowel Hongarije als Duitsland missen.

Voor zover bij ons bekend is Niki Lauda, volledige naam Andreas Nikolaus Lauda, geen roker. Dus het zou kunnen dat het een en ander een gevolg is van zijn levensbedreigende crash in 1976.

Lauda verraste destijds iedereen door binnen zeven weken weer in de auto te zitten, om in Japan te stoppen omdat de regenachtige omstandigheden hem teveel werden.

Het is niet de eerste keer dat Lauda een transplantatie moet ondergaan. Eerder werd hij al twee keer aan zijn nieren geopereerd.

In 1985 stopte de Oostenrijker met racen. In dat jaar won hij de (tot nu toe) laatste Grand Prix van Nederland op Zandvoort.Alles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.