Wie wilt kan praten met S�bastien Bourdais. Morgen, vrijdag 3 december, wordt er om 18.00uur een live chatsessie vanuit het Stade de France in Parijs georganiseerd met de jonge Fransman en Jean-Christophe Babin, de CEO van TAG Heuer. Alles vind plaats op www.tagheuer.com .

“Ik kijk al uit naar een gesprek met S�bastien,” vertelde Babin. “We zijn trots om verbonden te zijn met deze jongeling, al van in 2002. Dan had hij zelfs de Formule 3000-titel nog niet behaald. We feliciteren hem met deze prachtige overwinning, waarmee hij bevestigde een ware kampioen te zijn.”

Bourdais is de kersverse CART-kampioen, en is overgevlogen naar Parijs voor de Race of Champions die zaterdag wordt gehouden in het stadion voor een publiek van ongeveer 70 000 mensen. Het zal Bourdais� eerste mogelijkheid zijn om openlijk over zijn titel te praten. Die behaalde hij door zeven maal te winnen dit seizoen, samen met acht pole-positie�s uit 14 races. Hij verpulverde het totaal aantal punten verzameld in ��n seizoen, de Fransman behaalde er 369 in totaal, 28 meer dan de nummer 2 in de stand, de Braziliaan Bruno Junqueira. Deze resultaten brengt hem naast grootheden als Emerson Fittipaldi (1989), Mario Andretti (1984), Nigel Mansell (1993), Jacques Villeneuve (1995) en Juan Pablo Montoya (1999), die het CART-kampioenschap ook op hun naam wisten te schrijven.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter