Bas Leinders legde vandaag op Fiorano de nodige kilometers af om z’n superlicentie te behalen. Vorige vrijdag kreeg hij van de FIA te horen dat hij niet in aanmerking kwam voor een uitzondering. Bas vertrok dan maar terug naar Europa om de race afstand af te leggen.

Volgens Bas’ team Minardi kan hij nu deel nemen aan de testsessies voor de GP van Maleisi� op vrijdag. Volgens de nieuwe regels mogen de 6 teams die vorig jaar laatst eindigde in het kampioenschap een derde wagen inzetten op vrijdag. Die testrijder moet dan wel in het bezit zijn van een superlicentie, en hij mag niet meer dan 6 GP’s hebben gereden in de laatste 2 jaar.

“Ik ben zeer blij met de test van vandaag. Er waren hevige sneeuwbuien in de regio, maar hier op Fiorano hadden we een natte baan omwille van de regen. Op de ijskoude temperaturen na heb ik geen problemen gehad en was ik tevreden.”

Zei Leinders achteraf.

“Nu kijk ik vooral uit naar Maleisi� waar ik officieel kan starten met mijn job als testrijder voor het Minardi Cosworth team.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter