Zoals sommigen onder jullie al wel weten, is men al een hele tijd aan het werken aan een nieuw project. Er komt een nieuwe race-klasse, genaamd ‘A1 Grand Prix Series’.

De organisatoren uit Dubai hebben aangekondigd dat de nieuwe serie ‘gelauncht’ zal worden op 30 maart. Het hele nieuwe circus zal gereden worden met identieke wagens van Lola, zonder elektronica, met een 3,5-litermotor. De organisatoren hebben vorige maand een bestelling van 30 wagens gedaan bij Lola in Groot-Brittanni�.

Zonder elektronica, dat wil zeggen dat de rijder meer invloed krijgt dan in de Formule 1. Die rijders moeten komen uit minstens 24 verschillende landen, en zullen per seizoen 9 tot 18 keer moeten racen. Daarbij kunnen ze tot 2 miljoen dollar aan prijzengeld verdienen.

Teams zouden hun kosten kunnen terugtrekken als ze in elke race in de top-vijf eindigen.

De organisatoren verklaarden ook dat ze nu bezig zijn met het afronden van overeenkomsten met circuits die een race zouden kunnen houden. Tv-aanbiedingen worden ondertussen genuanceerd.

Het hele idee komt van Sjeik Maktoum Hasher Maktoum Al Maktoum van de koninklijke familie van Dubai, met ondersteuning van Zuid-Afrikaans zakenman Brian Menell en ondernemer Antonio Teixeira.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter