koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
‘Lauda kan weer zelfstandig ademen’

De 69-jarige legende in de autosport werd een tijdje kunstmatig beademd, zijn toestand was op dat moment zorgwekkend.

Enkele dagen nadat hij een longtransplantatie moest ondergaan, kan Niki Lauda weer zelf ademen. Al zijn organen functioneren goed, het gaat steeds beter met hem., liet het Oostenrijkse ziekenhuis waarin Lauda ligt in een verklaring weten.

De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 kreeg in de zomer tijdens zijn vakantie op Ibiza steeds meer moeite met ademen. Lauda vloog terug naar Wenen, waar hij met ernstige longklachten werd opgenomen in het ziekenhuis.

Zijn huidige klachten hebben dan ook meer van doen met zijn historische crash in 1976 op het oude, gevaarlijke circuit van de Nürburgring. Lauda liep daarbij brandwonden op en ademde giftige dampen in, die voor zware schade aan de longen en nieren van de Oostenrijker zorgden.

Hij moest sindsdien al twee keer een niertransplantatie ondergaan en kreeg donderdag in Wenen een nieuwe long. Zijn herstel zal nog weken duren.Alles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.