koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Laatste nieuws over Zanardi

Zelfs nu de F1-auto’s voorlopig niet razen over de wereldbol, was er toch nieuws wat het goegemeente schokte.

Alex Zanardi is afgelopen vrijdag betrokken geraakt bij een crash waar hij wederom zwaargewond uit kwam.

De Italiaan kende een korte loopbaan in de Formule 1. Daarna ging Alex rijden in de Amerikaanse tegenhanger, tot die afschuwelijke dag in seizoen 2001. Het koste de toen 34-jarige Italiaan zijn beide benen.

Zanardi keerde zelfs nog terug in de autosport: na het ongeluk was hij te vinden in de WTCC-serie. Met een aangepaste auto met handgas, kon de Italiaan zijn sport voortzetten.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging vond Alex Zanardi het handbiken. Een paralympische sport waar je fietst met je handen. Als meervoudig wereldkampioen en gouden medaillewinnaar lijkt Zanardi daar zijn draai gevonden te hebben.

Handbiken kan trouwens ook met sensationele snelheden gaan en bleek onlangs.

Alex Zanardi raakte betrokken bij een crash met een tegemoetkomende vrachtwagen. Dat gebeurde tijdens een paralympisch evenement in Italiƫ. Bij een rechte afdaling zou hij een stuurfoutje hebben gemaakt. De vrachtwagen probeerde hem nog te ontwijken, maar kon een aanrijding niet voorkomen.

Zanardi werd met spoed naar het ziekenhuis per helikopter vervoerd en ligt nu te vechten voor zijn leven op de IC.

Het ongeluk was heftig en lastige neurochirurgie moet zijn leven redden. Het hoofdletsel is, volgens het laatste nieuws, zeer ernstig. De Italiaanse oud-coureur toont nog geen tekenen van herstel en het wordt pas echt duidelijk wat zijn kansen zijn, als hij bijkomt.

Dit zeiden zijn behandelende artsen vandaag.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.