De wereld motorsport raad van de FIA is vandaag samengekomen in Parijs. Er werd beslist dat de kwalificaties voor een F1 grand prix worden aangepast. Het eerste deel van de kwalificatie zal beginnen om 13 uur, er zal een pauze zijn voor de tweede sessie om 14 uur. Alle testritten op zaterdag schuiven door die wijziging een uur op.

Er is dus niet veel gewijzigd aan de saaie kwalificaties die we zagen in Melbourne en Maleisi�. De kwalificaties voor de GP van Belgi� zullen nog steeds rond de 2 en een half uur duren. Ook Japan en de GP van Europa zullen te maken krijgen met zeer lange sessies.

De nieuwe regel is niet de grote aanpassing waar zowel fans als tv stations op hadden gehoopt. De show zal saai blijven tot de teambazen samenkomen en het eens worden over een beter systeem.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter